Εντοπισμός 20 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα –Αποβίβαση επιβάτιδας από Κ/Ζ στο Ηράκλειο – Διακομιδές ασθενών

ΣΑΜΟΣ
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε μέσω οπτικών μέσων ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, πλησίον της περιοχής Καρλοβασίου.

Άμεσα ενημερώθηκε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που καταδίωξε το Τ/Χ, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε τους είκοσι δύο (22) επιβαίνοντες του ταχυπλόου (06 άνδρες, 09 γυναίκες και 07 ανήλικα). Εκ των επιβαινόντων συνελήφθη ο 39χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους και κατόπιν υποδείξεως του, συνελήφθη και ένας 15χρονος αλλοδαπός, ως έτερος χειριστής του σκάφους, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα». Οι υπόλοιποι είκοσι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως της Σάμου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού για κατοχή οκτακοσίων ενενήντα (890) πακέτων λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα, τις βραδινές ώρες την 25.04.2024, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εξακοσίων ενός ευρώ και είκοσι επτά λεπτών (3.601,27 €).

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου ενημερώθηκε από ναυτικό πράκτορα ότι 76χρονη επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Η ασθενής διακομίστηκε, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ το Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε για το εγκεκριμένο δρομολόγιο του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-ενός 79χρονου, από το λιμάνι των Οθωνών στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-μιας 61χρονης και ενός 80χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53 και

-μιας 41χρονης, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΕΡΙΑ» Ν.Π. 12500.

Σχετικές εικόνες