Εντοπισμός 21 ατόμων στη ν. Γαύδο - Άρση απαγορεύσεων σε θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Αιδηψού – Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Σύλληψη ατόμων στην Πάτρα– Διακομιδές ασθενών

ΦΩΤΟ ΑΧΙΝΩΝ 09-11-2023
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε λέμβο στη ξηρά στην παραλία τρυπητής ν. Γαύδου.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν εντοπίστηκαν στην περιοχή είκοσι ένας (21) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΤ. στη Χώρα Σφακίων όπου και παραδόθηκαν σε στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων .

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

*****

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού γνωρίζεται ότι η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας στην θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας Άννας, η οποία είχε ανακοινωθεί την 30/09/23, παύει να ισχύει.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή Δάφνης Β. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκαν δύο (02) ημεδαποί να έχουν αλιεύσει από κοινού δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) άτομα ζώντων αχινών, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο και σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου ανά ημέρα για ερασιτέχνη αλιέα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία επανατοντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 35 και 28 ετών προέβησαν, τις απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών σε επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο για λιμένα Ιταλίας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Χάλκης στον λιμένα Καμείρου Σκάλας ν. Ρόδου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗ” N. Ρ. 213,

-65χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

-59χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-88χρονης, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,

-72χρονου, από τον λιμένα ν. Κιμώλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-03χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-14χρονου, από τον λιμένα Αγίου Κήρυκου ν. Ικαρίας στον λιμένα Καρλοβασίου ν. Σάμου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ” Ν.ΣΑΡ. 478,

-87χρονης και 43χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67 και

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες