Εντοπισμός 23 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους στη Σάμο – Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στους Φούρνους - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για τον εντοπισμό ενός σκάφους που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές προς τις νοτιοανατολικές ακτές της Σάμου. Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.). Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του σκάφους και το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. περισυνέλεξε είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 21χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο” και ένας 16χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών, ενώ κατασχέθηκαν το σκάφος και τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Στη συνέχεια οι είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί (11 άνδρες, 5 γυναίκες και 7 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

*****

Tις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Φούρνων Κορσεών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι μία 50χρονη αλλοδαπή επιβάτης σε ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο «ΠΕΤΡΟΚΟΠΙΟΥ» ν. Φούρνων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο σημείο έσπευσε ένα Α/Κ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η 50χρονη μεταφέρθηκε με το βοηθητικό σκάφος του Ι/Φ στη ξηρά και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ιατρείο Φούρνων, για την παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού για κατοχή χιλίων (1.000) πακέτων λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη, τις μεσημβρινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων επτακοσίων τριάντα δύο ευρώ και τριάντα λεπτών (3.732,30 €).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-53χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων στο λιμάνι του Καρλοβασίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες