Εντοπισμός 23 ατόμων και του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο – Ανέλκυση ελικοπτέρου στη ν. Εύβοια – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα – Διακομιδές ασθενών

AII 616
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος να έχει αποβιβάσει ικανό αριθμό ατόμων στη θαλάσσια περιοχή “ΑΦΑΝΤΟΥ” ανατολικά ν. Ρόδου.

Στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το εν λόγω ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα έναντι τουρκικά παράλια, ενώ δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Εν συνεχεία, το σκάφος κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς την παραλία “ΚΟΛΥΜΠΙΑ” και προσάραξε στην ακτή.

Λόγω της προσάραξης, ο χειριστής του ταχύπλοου εντοπίστηκε τραυματισμένος σε απόσταση δύο μέτρων από το σκάφος από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Επιπλέον, σε έρευνες που διεξήχθησαν από ξηράς εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή 23 άτομα (13 άντρες, 3 γυναίκες, 6 αγόρια και 1 κορίτσι), οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

*****

Αναφορικά με την πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδιού ν. Εύβοιας και την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που έλαβε χώρα την 28 και 29/09/23, γνωρίζεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανέλκυσης του ελικόπτερου τις μεσημβρινές ώρες σήμερα.

Το εν λόγω ελικόπτερο τοποθετήθηκε στο κατάστρωμα Ρ/Κ πλοίου και πρόκειται να μεταφερθεί στον λιμένα Μαντουδίου Εύβοιας.

*****

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 50χρονος αλλοδαπός, επιβάτης κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 50χρονος μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ-Τ/Ρ Λάντζα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας. Στη συνέχεια, διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική στη ν. Θήρα, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε κλινική της Αθήνας.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-73χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-1,5 έτους αγοριού, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” N. Νάξου 53 και

-4χρονης, από τον λιμένα ν. Κέας στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες