Εντοπισμός 24 ατόμων βόρεια των Ψαρών - Σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος στην Ηγουμενίτσα για λαθραία τσιγάρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

ΤΣΙΓΑΡΑ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη αλλοδαπών στο βόρειο άκρο της ν. Ψαρών.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Ψαρών, όπου με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., αρχικά εντόπισαν δέκα αλλοδαπούς στην περιοχή “Κάβος Μαρκάκι” βόρεια-βορειοδυτικά της ν. Ψαρών. Οι αλλοδαποί, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ” Ν.Π. 12085 στο λιμάνι της Χίου με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δήλωσαν την ύπαρξη επιπλέον δεκατεσσάρων ατόμων σε δυσπρόσιτο σημείο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε και απεγκλώβισε από βραχώδη περιοχή τους δεκατέσσερις επιπλέον αλλοδαπούς, οι οποίοι αφού μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου και στη συνέχεια σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****
Στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών/Ομάδας Κ9 της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη, σε διάφορα σημεία του τράκτορα και του επικαθήμενου, συνολική ποσότητα εννιακοσίων είκοσι έξι πακέτων (926) τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό ο 52χρονος οδηγός να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα με το επικαθήμενο, καθώς και τα ανευρεθέντα τσιγάρα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.


*****
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 22χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονης και 78χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-72χρονου, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

-49χρονου, από το λιμάνι Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής της Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070.

Σχετικές εικόνες