Εντοπισμός 24 ατόμων και μιας σορού άντρα στην Τήλο – Εντοπισμός 19 ατόμων στη Σύμη – Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Πύλο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή της Τήλου ενημερώθηκε για την ύπαρξη αλλοδαπών σε βραχώδες σημείο, απέναντι από την παραλιακή περιοχή “ΔΕΣΠΟΤΗ ΝΕΡΟ” της Τήλου.

Στο σημείο μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΗΡΙΝΝΑ” Ν.Ρ. 328, με επιβαίνοντες στελέχη ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν και περισυνέλλεξαν από την προαναφερθείσα περιοχή 24 άτομα (15 άντρες, 01 γυναίκα και 08 ανήλικα) και έναν άντρα χωρίς τις αισθήσεις του. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Λιβαδιών της Τήλου. Ο άντρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διακομίστηκε στο Ιατρείο Λιβαδιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή της Τήλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 18χρονος εκ των αλλοδαπών, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο χειριστής της λέμβου, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν καταστράφηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νήσου Σύμης, ταχύπλοο σκάφος να κινείται με ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια με κατεύθυνση τις βορειοανατολικές ακτές της νήσου Νίμου. Στη συνέχεια, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης, εντόπισαν σε βραχώδη δύσβατη περιοχή της νήσου Νίμου δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς (10 άντρες, 01 γυναίκα και 08 ανήλικα) οι οποίοι περισυλλέχθηκαν με την συνδρομή ιδιωτικού μέσου. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες χθες από περιοχή “ΝΤΑΤΣΑ” Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, ενώ κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ έκαστος στον χειριστή της λέμβου, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Σύμης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χτες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου ενημερώθηκε για μηχανική βλάβη και θραύση ιστίου Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους σημαίας Γαλλίας έξω από το λιμάνι του Λαυρίου, με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ “ΑΙΓΑΙΑΣ” Ν.Π. 12032, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ κατέπλευσε στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από τη Λιμενική Αρχή του Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή της Πύλου ενημερώθηκε για την ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή 7,6 ν.μ. βορειοδυτικά της Πύλου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΛΑΜΠΡΟΣ Ι” Ν.ΚΑΛ. 633, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πύλου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από τη Λιμενική Αρχή της Πύλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-48χρονου, από το λιμάνι της Νισύρου στο λιμάνι της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονης από το λιμάνι Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες