Εντοπισμός 24 ατόμων στη Σύμη - Σύλληψη μελών πληρώματος Ρ/Κ πλοίου για ελλιπή οργανική σύνθεση στη Στυλίδα - Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στον Πειραιά και στην Ραφήνα - Σύλληψη ατόμου στη Θεσσαλονίκη

AII 616
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης εντόπισαν είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς (09 άντρες, 06 γυναίκες και 09 ανήλικοι), στην περιοχή της Ι.Μ. Πανορμίτη στη Σύμη.

Οι αλλοδαποί δήλωσαν ότι ξεκίνησαν από την Μαρμαρίδα Τουρκίας, τις πρωινές ώρες χθες με ταχύπλοο σκάφος και αποβιβάστηκαν σε παραλία ανατολικά της Σύμης. Ο διακινητής – κυβερνήτης του σκάφους, στον οποίο κατέβαλλαν το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, αναχώρησε μετά την αποβίβαση τους για τα τουρκικά παράλια.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας προέβησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου και του Μηχανικού Γ’, ενός ρυμουλκού πλοίου ελληνικής σημαίας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας που πραγματοποιήθηκε στο Ρ/Κ πλοίο, το οποίο κατέπλευσε σε λιμενικές εγκαταστάσεις στο Αχλάδι Φθιώτιδας, διαπιστώθηκε η ελλιπής σύνθεση του πληρώματος.

Από τη Λιμενική Αρχή της Στυλίδας, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων και απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της οργανικής σύνθεσης επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Ξαβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού και συγκεκριμένα ενός (01) φυσιγγίου διαμετρήματος 0,32 mm, σε χώρο κοντά στον επιβατηγό σταθμό «Α ΜΙΑΟΥΛΗ» στην ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ το πυρομαχικό υλικό πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας, από ιδιώτη που διενεργούσε θαλάσσια αλιεία, για τον εντοπισμό ενός (01) πυρομαχικού υλικού (χειροβομβίδα), στη θαλάσσια περιοχή «Μαρίκες» στη Ραφήνα.

Συγκεκριμένα, το ανευρεθέν πυρομαχικό, εντοπίστηκε μέσα σε πλαστικό κουτί μήκους περίπου δέκα (10) εκατοστών, σε οξείδωση και σε βάθος δύο (02) μέτρων, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε με σήμανση επί της ακτής στον χώρο στάθμευσης οχημάτων στην παραλία Μαρίκες-Καλαμιές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού, μέλους πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου σημαίας Λετονίας, το οποίο είχε καταπλεύσει από το λιμάνι της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου υπήρχαν καταχωρήσεις με το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και το διωκτικό μέτρο που αφορά το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης.

Σχετικές εικόνες