Εντοπισμός 25 ατόμων και σύλληψη 1 διακινητή στη ν. Μεγίστη - Σύλληψη διακινητή στη ν. Κω - Εντοπισμός και διάσωση 22 ατόμων και σύλληψη 1 διακινητή στη ν. Ρόδο - Εντοπισμός και διάσωση 54 ατόμων στη ν. Λέσβο

ΑΙ ΠΠΛΣ 920
Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μεγίστης, για ύπαρξη πνευστής λέμβου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Μεγίστης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε επί της νήσου είκοσι πέντε (25) άτομα (15 άνδρες, 05 γυναίκες, 2 αγόρια και 3 κορίτσια), τα οποία περισυνέλεξε με ασφάλεια, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής τους, ηλικίας 33 ετών.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην νήσο Μεγίστη και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η λέμβος μεταφοράς τους βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες την 24.09.2023, η Λιμενική Αρχή Κω από πολίτη για περιστατικό αποβίβασης αλλοδαπών από πνευστό ταχύπλοο σκάφος στην περιοχή ¨ΨΑΛΙΔΙ¨ ν. Κω.

Ο 34χρονος αλλοδαπός διακινητής των υπόλοιπων συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις¨, σε συνδυασμό με τα άρθρα 98 ¨έγκλημα κατ΄ εξακολούθηση¨ και 306 ¨έκθεση¨ του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Πρωινές ώρες χθες, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ρόδου, να κινείται προς τις ελληνικές ακτές.

Το Περιπολικό πλοίο μετά από χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ακινητοποίησε τη μηχανοκίνητη λέμβο και περισυνέλεξε με ασφάλεια είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Ρόδου και παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ αναγνωρίστηκε μεταξύ αυτών ο κυβερνήτης του σκάφους, ως διακινητής των υπολοίπων, ηλικίας 27 ετών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια Μυρσινίων ν. Λέσβου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή πενήντα τεσσάρων (54) αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι». Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Σχετικές εικόνες