Εντοπισμός 26 ατόμων στη Γαύδο - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Λαύριο - Διακομιδές ασθενών

λιμανι χανίων
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων, από Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη αλλοδαπών, στην παραλία Τρυπητής ν. Γαύδου.

Συνολικά εντοπίστηκαν είκοσι έξι (26) αλλοδαποί (όλοι άνδρες), να έχουν αποβιβαστεί στη στεριά, καθώς και μία λέμβο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, επί ξηράς στην ανωτέρω παραλία. Οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με το ανωτέρω Ν/Γ σκάφος, από τον λιμένα ν. Γαύδου στον λιμένα Χώρας Σφακίων, όπου και αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν με λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ., συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, ο Πλοίαρχος Φ/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι ημεδαπός μέλος πληρώματος (καθαριστής μηχανής) έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο προσέγγισε τον λιμένα Λαυρίου, από όπου ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονου από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-72χρονης, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53 και

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032.

Σχετικές εικόνες