Εντοπισμός 28 ατόμων στον Λιμνιώνα Μαγνησίας - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Ύδρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω _

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για την ύπαρξη ικανού αριθμού ατόμων στη δύσβατη χερσαία περιοχή “Λιμνιώνα” ανατολικά Πηλίου.

Άμεσα απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ανωτέρω περιοχή, στην οποία διεξάγονταν έρευνες και από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν επτά (07) άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Λιμνιώνα, κοντά σε παραλία, τα οποία επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Βόλου, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα είκοσι ένα (21) άτομα κοντά στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου σε ύψωμα στο όρος Πήλιο, τα οποία μεταφέρθηκαν οδικώς στο Α.Τ. Βόλου.

Συνολικά έντοπίστηκαν είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί (13 άντρες, 07 γυναίκες, 07 παιδιά και 01 βρέφος), όλοι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''FLYING CAT 6'' Ν.Π. 11354, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένες Πειραια – Πόρου, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ύδρας με 12 άτομα πλήρωμα και 37 επιβάτες οι οποίοι αποβιβάστηκαν ασφαλώς και εν συνεχεία προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''FLYING CAT 6'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του για εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, προς τον λιμένα Πειραιά.

*****

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες την 22.10.2023, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις¨, του άρθρου 277 του Π.Κ. “Πρόκληση ναυγαγίου”, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση) και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα¨, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατελήφθη να ενεργεί χειρισμούς αποκόλλησης σε προσαραγμένο πνευστό σκάφος σε κείμενη ξηρά, στη θαλάσσια περιοχή έναντι ακτών περιοχής “Αγίου Φωκά” ν. Κω. Το ανωτέρω σκάφος, είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο διακίνησης ατόμων τα οποία είχαν εισέλθει προηγούμενες μέρες στην Ελληνική επικράτεια τα οποία κατόπιν διερεύνησης, υπέδειξαν τον 21χρονο ως τον διακινητή τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ κατασχέθηκαν η εν λόγω λέμβος, μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας καθώς και το ποσό των 2.505 τουρκικών λιρών.

Σχετικές εικόνες