Εντοπισμός 32 ατόμων και σύλληψη 2 διακινητών στο Ηράκλειο Κρήτης

ΛΕΜΒΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το Α.Τ. Φαιστού, για τον εντοπισμό τριάντα δύο (32) αλλοδαπών στον οικισμό “Πιτσίδια” του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν, με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ. και του οικείου δήμου, με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, ενώ παράλληλα απέπλευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. γα τη θαλάσσια περιοχή Ματάλων, όπου εντόπισε σε απόσταση περί τα 2 ν.μ. από την ακτή, μία ξύλινη λέμβο άνευ επιβαινόντων. Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τις ακτές του Τομπρούκ Λιβύης.

Από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 42 και 27 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Διευκόλυνση), σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση σε κίνδυνο) και της παρ.2 του άρθρου 187 του Π.Κ. (Σύσταση συμμορίας), ως διακινητές των υπολοίπων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ η ανωτέρω λέμβος κατασχέθηκε.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές εικόνες