Εντοπισμός 35 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους στην Κύμη Ευβοίας

ΠΕΠ 6
Share:    

Βραδινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση με τις Λιμενικές Αρχές Κύμης - Χαλκίδας και Βόλου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΒΥΘΟΥΡΗ” ν. Εύβοιας λευκό μηχανοκίνητο σκάφος, μήκους 15μ. περίπου με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο απομακρυνόταν προς την ανοιχτή θάλασσα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές.

Το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε, με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες διακινητές για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 5 του Ν.4251/2014.

Το ανωτέρω σκάφος μεταφέρθηκε ασφαλώς στο λιμένα Κύμης όπου και κατασχέθηκε.

Παράλληλα εντοπίσθηκαν στην παραλία ''Βυθούρη'' Ευβοίας τριάντα πέντε (35) αλλοδαποί οι οποίοι πρόκειται να παραδοθούν στο Α.Τ. Χαλκίδας για εφαρμογή του μέτρου της διοικητικής απέλασης.

Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κύμης, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των δυο συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και τη συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές εικόνες