Εντοπισμός 39 αλλοδαπών στην Γαύδο - Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος στην Κάλυμνο - Πτώση οχήματος χωρίς επιβαίνοντες στη θάλασσα στην Ερμιόνη – Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Π- Ι/Φ σκάφος στην Κέρκυρα -Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Γαύδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” της Γαύδου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή υπαλλήλου του Δήμου Γαύδου, εντόπισαν και μετέφεραν τριάντα εννέα (39) αλλοδαπούς (άντρες) στο λιμάνι ¨ΚΑΡΑΒΕ¨. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και από εκεί οδηγήθηκαν με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι της Σούδας Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου για εισροή υδάτων σε επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Παλαιού Μελιτσάχα, δυτικά της Καλύμνου κοντά στην βραχονησίδα της Αγίας Κυριακής, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα επιβατηγό – τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τα δύο άτομα. Το Ε/Π-Α/Κ σκάφος εντοπίστηκε ημιβυθισμένο από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι επιβαίνοντες αρχικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Μυρτιών και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου ¨Το Βουβάλειο¨ για εξετάσεις και ιατρική φροντίδα. Με τη συνδρομή δύο Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών και με τη συνοδεία του περιπολικού το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ρυμουλκήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Μελιτσάχα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα της Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για την πτώση ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος χωρίς επιβαίνοντες, στο λιμάνι της Ερμιόνης. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το όχημα εντός της θάλασσας. Το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύθηκε με ασφάλεια από γερανοφόρο όχημα. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα της Ερμιόνης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα της Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας ότι σε ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος ελληνικής σημαίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Πλατάκια Παλαιοκαστρίτσας, προκλήθηκαν εκδορές από έτερο ιστιοφόρο σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν επίσης αγκυροβολημένο στο σημείο. Οι εκδορές προκλήθηκαν κατά τη διαδικασία ανέλκυσης της άγκυρας, ενώ στη συνέχεια το δεύτερο σκάφος αποχώρησε. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε και εισροή υδάτων

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα της Παλαιοκαστρίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο μηχανικό και έκτακτη επιθεώρηση από Τ.Κ.Ε.Π. Κέρκυρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-24χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

-43χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν.Σ. 46,

-90χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων Ικαρίας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” Ν.Π. 12577,

-41χρονης, από το λιμάνι της Φολέγανδρου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες