Εντοπισμός 39 ατόμων στην Γαύδο - Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Αλιευτικός έλεγχος στη Λάρυμνα

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων για τον εντοπισμό τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών και ενός ξύλινου σκάφους στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” της Γαύδου.

Οι αλλοδαποί αρχικά μεταφέρθηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι ¨ΚΑΡΑΒΕ¨ της Γαύδου και στη συνέχεια με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Ακολούθως, οδηγήθηκαν με τη συνοδεία στελεχών ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι της Σούδας Χανίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ξύλινο σκάφος.

*****

Ενημερώθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πόρου, Λαυρίου, Σαρωνικού, Αίγινας και Πειραιά ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, Ν. Χανίων 25, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι των Χανίων στο λιμάνι του Πειραιά με 277 επιβάτες, 40 Ι.Χ., 87 Φ/Γ, 3 Δ/Κ και 81 μέλη πληρώματος.

Το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με μειωμένη ταχύτητα, τις πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του και τα οχήματα.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επιτράπηκε η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς το λιμάνι του Ηρακλείου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας μια 43χρονη, να έχει αλιεύσει καταδυόμενη από την ακτή οχτακόσια (800) τεμάχια αχινούς, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο των είκοσι (20) τεμαχίων, στη θαλάσσια περιοχή της «ΜΑΝΤΕΣΙΑΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ».

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η πλεονάζουσα ποσότητα των αλιευμάτων κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα.

Σχετικές εικόνες