Εντοπισμός 40 ατόμων στη Γαύδο – Σύλληψη αλλοδαπής στη Λέρο – Ακυβερνησία Ε/Ρ σκάφους στα Χανιά – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων από στελέχη του Α.Τ. Γαύδου για τον εντοπισμό σαράντα (40) αλλοδαπών (όλοι άντρες), στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” Γαύδου καθώς και μίας λέμβου.

Οι αλλοδαποί στεγάζονται σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας με μέριμνα του δήμου Γαύδου και πρόκειται να μεταφερθούν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Στη σύλληψη μίας 31χρονης αλλοδαπής, προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου για παράβαση των άρθρων 29 παρ. 7 του Ν. 4251/14 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις” Π.Κ. ”Πλαστογραφία” και του άρθ. 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι Λακκίου Λέρου, διαπιστώθηκε ότι η 31χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων για την ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. δυτικά νησίδας «Αγ. Θεόδωροι» Χανιών.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ-Ε/Ρ «ΑΣΤΑΚΟΣ» Τ.Χ. 1146, με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Ρ σκάφος κατέπλευσε στο λιμενίσκο Πλατανιά, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-16χρονου, από το λιμάνι της Θάσου προς το λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΑΝΑΣΣΑ Μ΄΄ Ν.Π. 12263,

-62χρονης, από το λιμάνι Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166 και

-78χρονου, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες