Εντοπισμός 41 ατόμων στα Χανιά – Εντοπισμός 15 ατόμων στην ν. Γαύδο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων, για ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κισσάμου Χανίων.

Αμέσως για το σημείο έσπευσε Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στον λιμένα Καβονησίου, όπου έδεσε με ασφάλεια. Επί του Ι/Φ σκάφους επέβαιναν 41 αλλοδαποί (39 άντρες και 02 γυναίκες) οι οποίοι μετά την αποβίβασή τους, μεταφέρθηκαν σε χώρους φιλοξενίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων από στελέχη Α.Τ. Γαύδου, για τον εντοπισμό 15 αλλοδαπών (όλοι άνδρες) στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” ν. Γαύδου.

Οι αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καραβέ ν. Γαύδου και από εκεί θα παραληφθούν από Περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο και θα μεταφερθούν στο λιμάνι Χώρας Σφακίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ανδρέα Βασιλικού δήμου Ληλαντίων, εντοπίστηκε 33χρονος ημεδαπός να έχει προβεί με το Ε/Ρ σκάφος του στην αλιεία οκτώ κιλών οστράκων του είδους “ΣΤΡΙΔΟΧΤΕΝΑ”, είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 72χρονης, 71χρονου και 44χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

- 29χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΥ” Ν.Τ. 25,

- 71χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

- 64χρονης, από το λιμάνι της Αλόννησου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

- 83χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53,

- 62χρονου και 58χρονης από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

- 13χρονης από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες