Εντοπισμός 46 ατόμων και σύλληψη των 02 διακινητών τους στη Σητεία

ΣΚΑΦΟΣ ΣΗΤΕΙΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., η Λιμενική Αρχή Σητείας, για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην περιοχή ¨ΑΖΟΚΕΡΑΜΟΣ¨ του Δήμου Σητείας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) περιπολικό όχημα από ξηράς. Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος εντόπισε το εν λόγω ιστιοφόρο προσαραγμένο επί της βραχώδους ακτής, άνευ επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΚΡΑ ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ¨, καθώς και την ύπαρξη ατόμων επί της βραχώδους ακτής. Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισαν και περισυνέλλεξαν μια ομάδα ατόμων, στην περιοχή ¨ΤΡΑΟΣΤΑΛΟΣ¨ Σητείας και πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν έτερα άτομα από ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή στελεχών Α.Τ. Σητείας.

Συνολικά εντοπίστηκαν σαράντα οκτώ (48) αλλοδαποί (35 άνδρες, 09 γυναίκες και 04 παιδιά). Τρεις (03) αλλοδαποί εξ΄ αυτών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ τρεις (03) ακόμα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Σητείας.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος παραμένει προσαραγμένο στη βραχώδη περιοχή ¨ΑΚΡΑ ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ¨, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος εκκίνησε από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι της Αττικής μέσω Κρήτης.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, εκ των ανωτέρω, ως διακινητές των υπολοίπων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι έκαστος αλλοδαπός πλήρωσε από 3.000 € έως 8.500 €.

Η ΔΑΠΘΑΣ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Σητείας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις , όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές εικόνες