Εντοπισμός 51 ατόμων 33 ν.μ. νότια της Γαύδου – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο - Διακομιδές ασθενών

2_
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το δεξαμενόπλοιο “ALKAID” σημαίας Λιβερίας εντόπισε και περισυνέλλεξε 51 αλλοδαπούς (όλοι άντρες) στη θαλάσσια περιοχή 33 ν.μ. νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Το Δ/Ξ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο της Παλαιόχωρας Χανίων όπου οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε προσωρινό χώρο φύλαξης, στο λιμάνι της Σούδας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του σκάφους μεταφοράς.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός του Φισκάρδου, για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Αυστρίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γερμανίας) έξω από το λιμάνι του Φισκάρδου.

Στην περιοχή μετέβη το Ε/Π—ΑΚ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ» Σ.Φ. 44, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε το Ι/Φ με τους επιβαίνοντές του, καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Φισκάρδου, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από τον Λιμενικό Σταθμό του Φισκάρδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου, ότι μια 73χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου “MEIN SCHIFF 6” σημαίας Μάλτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Η ασθενής διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-08χρονου, από το λιμάνι Καραβέ της Γαύδου στο λιμάνι της Χώρας Σφακιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” Ν. Χ. 627,

-66χρονης και 33χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25,

-49χρονου, από το λιμάνι Λουτρών Κύθνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες