Εντοπισμός 57 ατόμων, ανεύρεση 2 σορών και έρευνες προς εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου στη Μυτιλήνη- Ανεύρεση όπλου στη Θήρα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Νάξο - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων με κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή “Παληού” της ν. Λέσβου.

Η λέμβος προσγειαλώθηκε στην ακτή με τους επιβαίνοντες να διαφεύγουν σε ορεινή περιοχή, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση από βοηθητικό σκάφος της δύναμης FRONTEX.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και τις πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν συνολικά πενήντα επτά (57) αλλοδαποί στην ορεινή περιοχή Παληού Λέσβου καθώς και δύο (02) σοροί πλησίον της ακτής από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ», ενώ οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Κατά δήλωσή ενός εκ των διασωθέντων, ένας εκ των επιβαινόντων έπεσε στη θάλασσα όταν η λέμβος προσέκρουσε στην βραχώδη ακτή και έκτοτε αγνοείται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θήρας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι Αθηνιού της Θήρας, σε Ι.Χ.Ε. όχημα.

Στο εν λόγω όχημα, το οποίο ταξίδευε ασυνόδευτο από το λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκε μια χειραποσκευή με ένα πιστόλι κρότου επιμελώς κρυμμένο, μια γεμιστήρα και πέντε συσκευασίες με εκατόν εβδομήντα έξι αβολίδωτα φυσίγγια των 9mm.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του οχήματος, στα πλαίσια του αυτοφώρου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1” Ν.Π. 10744 ότι αδυνατεί να προσεγγίσει με ασφάλεια το οικείο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει τον προορισμό του για το λιμάνι της Πάρου. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο Θήρα-Νάξο-Πάρο-Πειραιά.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν 4 επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον λιμάνι της Νάξου επρόκειτο να επιβιβαστούν 58 επιβάτες, 13 οχήματα, 1 δίκυκλο και 5 Φ/. Οι ανωτέρω θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι ¨ΒΑΘΥ¨ της Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 36χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες