Εντοπισμός 65 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Αστυπάλαια - Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη ημεδαπού στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδή ασθενών

ΛΣ-601__1.2e16d0ba.fill-900x400
Share:    

Τις πρωινές ώρες την 10-05-2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αστυπάλαιας από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ¨112¨, για την ύπαρξη σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην παραλιακή περιοχή ¨ΦΥΛΛΑΔΑ¨ της Αστυπάλαιας.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨MERILO¨ Ν.Π. 11938 με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκαν είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σκάλας στην Αστυπάλαια. Επίσης, στην περιοχή ¨ΚΑΜΙΝΑΚΙΑ¨ εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα σαράντα ένα (41) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σκάλας. Μία αλλοδαπή εκ τους εξήντα πέντε (65) συνολικά αλλοδαπούς (27 άνδρες, 12 γυναίκες και 26 ανήλικοι) μεταφέρθηκε αρχικά στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αστυπάλαιας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Σε περαιτέρω έλεγχο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε ύποπτο Ι/Φ σκάφος με επιβαίνοντες τους δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές των υπόλοιπων αλλοδαπών, ηλικίας 54 και 34 ετών. Οι εν λόγω αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Υποχρεώσεις μεταφορέων-Κυρώσεις¨, της παρ. 06 του άρθρου 24 του Ν. 5038/2023 ¨Παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου¨ και του άρθρου 216 Π.Κ. ¨Πλαστογραφία¨.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο (02) πιστοποιητικά ικανότητας αμφιβόλου γνησιότητας και ένα (01) πιστοποιητικό εθνικότητας του σκάφους αμφιβόλου γνησιότητας.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ένας 49χρονος αλλοδαπός να διενεργεί υποβρύχια αλιεία οστράκων (μύδια), στη θαλάσσια περιοχή ¨ΚΑΠΠΑ¨ στην Περαία, με τη χρήση ταχύπλοου σκάφους και συνεπιβάτη έναν 22χρονο.

Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το Τ/Χ σκάφος δεν έφερε τα προβλεπόμενα έγγραφα, ούτε τα στοιχεία του σκάφους στις παρειές του, ενώ είχε προσωρινά δεσμευτεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 49χρονος για παράβαση του άρθρου 177 Π.Κ. ¨Παραβίαση κατάσχεσης¨ και του άρθρου 179 Π.Κ. ¨Παραβίαση φύλαξης της αρχής¨. Επιπρόσθετα, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος και περίπου τριάντα κιλά (30kg) όστρακα (μύδια), τα οποία απορρίφθηκαν στη θάλασσα.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης προέβησαν στη σύλληψη ενός 48χρονου για παράβαση του άρθρου 375 Π.Κ. ¨Υπεξαίρεση¨. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα της Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε Ε.Ι.Χ. όχημα, για το οποίο υπήρχε ευρωπαϊκό μέτρο για κλοπή/απώλεια. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω όχημα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκαν από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΘΑΣΟΣ Ι¨ Ν.Π. 11647, 64χρονος και 69χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες