Εντοπισμός 78 ατόμων στη Μονεμβασιά – Εντοπισμός 12 ατόμων στη Σύμη – Τραυματισμός επιβαίνουσας σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στην Ιθάκη – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασιάς για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία «ΔΡΙΜΙΣΚΟΣ» πλησίον της περιοχής Κυπαρισσίου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν 78 άτομα (51 άντρες, 8 γυναίκες, 19 ανήλικοι). Οι προαναφερθέντες, με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του δήμου Μονεμβασιάς, ενώ ένας άντρας μεταφέρθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για νοσηλεία. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Μονεμβασιάς.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη παραλία Παναγιάς της νήσου «ΝΙΜΟΣ» Σύμης, δώδεκα (12) αλλοδαπούς (7 άνδρες, 1 γυναίκα και 4 ανήλικα). Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο σκάφος FRONTEX και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες χθες από τις τουρκικές ακτές με ταχύπλοο σκάφος, ενώ κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Ο χειριστής του σκάφους, μετά την αποβίβαση των αλλοδαπών, διέφυγε προς τις τουρκικές ακτές. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιθάκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό τραυματισμού μιας 49χρονης αλλοδαπής επιβαίνουσας σε επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) πλοίο, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Κιονιού Ιθάκης. Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στο λιμάνι και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ σε νοσηλευτική μονάδα από όπου και εξήλθε αυθημερόν. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-50χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ. 25,

-89χρονου, από το λιμάνι ¨ΘΥΜΑΙΝΑ¨ των Φούρνων της Ικαρίας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου της Ικαρίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ¨ Ν.Π. 12577,

-68χρονου, από το λιμάνι του Αγκιστρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-66χρονης, από το λιμάνι Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΘΑΣΟΣ Ι¨ Ν.Π. 11647,

-27χρονης, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64 και

-78χρονου, από το λιμάνι της Καρπάθου στο λιμάνι της Σητείας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ¨ Ν.Κ. 02.

Σχετικές εικόνες