Εντοπισμός ακυβέρνητης λέμβου και σύλληψη του αλλοδαπού επιβαίνοντα στην Κέρκυρα - Σύλληψη δύο αλλοδαπών στην Λέρο για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα - Σύλληψη αλλοδαπού και του αλλοδαπού διακινητή του στο Βόλο

Share:    


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη ακυβέρνητης λέμβου, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, σε δυσχερή θέση, (λόγω έλλειψης καυσίμου) στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κέρκυρας.

Άμεσα απέπλευσε για την ως άνω θαλάσσια περιοχή ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή μια ημιβυθισμένη φουσκωτή λέμβο αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ο μοναδικός επιβαίνων της λέμβου παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Στη συνέχεια, ανωτέρω αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων του ν. 4251/2014 «Περί αλλοδαπών» όπως ισχύει, καθώς και του ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια». Επίσης, όπως προέκυψε από την προανάκριση ο ως άνω αλλοδαπός κατέφθασε παράνομα δια ξηράς από την Θεσπρωτία στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας, όπου εκεί συναντήθηκε με τρεις (03) έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι τον προμήθευσαν με την εν λόγω λέμβο.

Τέλος, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του στο Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών (SCHENGEN), για τον 36χρονο αλλοδαπό υφίσταται καταχώρηση μέτρου για απαγόρευση εισόδου ή διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών σε έδαφος SCHENGEN.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, διερευνά τον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό παράνομης διακίνησης μεταναστών.
*****
Δύο (02) αλλοδαποί αλιεργάτες ηλικίας 37 και 34 ετών συνελήφθησαν χθες, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου πριν από ναυτολόγηση των ανωτέρω αλιεργατών σε αλιευτικό σκάφος, διαπιστώθηκε ότι έφεραν πλαστές ειδικές βεβαιώσεις νόμιμης διαμονής. Επιπροσθέτως διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του 37χρονου υπήρχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί προανάκριση,κατασχέθηκαν τα εν λόγω πλαστά έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού καθώς και του 51χρονου αλλοδαπού διακινητή του, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, σε χερσαίο χώρο του Τελωνείου Βόλου, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου τους τον 34χρονο, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.