Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών και ενός ημεδαπού για παράνομη διευκόλυνση μεταφοράς στη Ρόδο

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη προσαραγμένου ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΝΩΝ” βορειοδυτικά ν. Ρόδου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δυο οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισαν το σκάφος επί του οποίου επέβαιναν οι δυο (02) αλλοδαποί διακινητές, Τούρκοι υπήκοοι, ηλικίας 20 και 23 ετών. Στη συνέχεια, μετά από έρευνες των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με την συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στην εν λόγω περιοχή εντοπίστηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί.

Επιπρόσθετα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό 66χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει και να αποβιβάζει σε πολεοδομικό συγκρότημα της Ρόδου, ακόμη πέντε (05) αλλοδαπούς.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ οι αλλοδαποί στο σύνολο τους αναγνώρισαν τον 20χρονο και τον 23χρονο ως διακινητές και οι πέντε (05) εξ’ αυτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την παραλία στη πόλη της Ρόδου αναγνώρισαν τον 66χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος, το Ι.Χ.Ε. όχημα, τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων είκοσι ευρώ (1.320,00€).

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

Σχετικές εικόνες