Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στην Κω - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο - Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό 51 ατόμων

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ” της Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών στην ακτή.

Ο χειριστής του Τ/Χ, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού σκάφους, κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Ο 26χρονος χειριστής του Τ/Χ συνελήφθη ως διακινητής, κατά παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας Μετανάστευσης¨ και του άρθρου 187 του Π.Κ. ¨Εγκληματική οργάνωση¨ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κω

Επιπρόσθετα, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, εντόπισε και απεγκλώβισε οκτώ (08) αποβιβασθέντες από το ταχύπλοο. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν, όλοι καλά στην υγεία τους, στο λιμάνι της Κω και στη συνέχεια οδηγήθηκαν με όχημα της ΕΛ.ΑΣ στο Κ.Υ.Τ. Κω. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ιδιώτη, έγινε απεγκλωβισμός ακόμα ενός (01) αλλοδαπού, στην παραθαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης, ο οποίος μεταφέρθηκε από το περιπολικό σκάφος στην μαρίνα της Κω και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. της Κω.

Από το Λιμεναρχείο της Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου. Το περιπολικό σκάφος προέβη σε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του, ηλικίας 36 ετών, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα». Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε τους πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου, οι οποίοι παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο της Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

*****

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 33 ν.μ. νότια της Γαύδου τις μεσημβρινές ώρες χθες, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 24 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 «Είσοδος και έξοδος από την Ελληνική επικράτεια» ,του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο των Χανίων.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τροχαίο ατύχημα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Βουρκαρίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού και του συνοδηγού ενός Ε.Ι.Χ. οχήματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, ένα Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 55χρονο, προσέκρουσε στο όχημα τους και στη συνέχεια τους εγκατέλειψε τραυματισμένους. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τη διενέργεια εξετάσεων.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται ο 55χρονος στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-26χρονης, από το λιμάνι της Νισύρου στο λιμάνι της Καρδάμαινα Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Ν. Κ. 77,

-78χρονου, από το λιμάνι της Αμοργού στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V“Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες