Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Λέσβο – Συλλήψεις ατόμων στη Θεσσαλονίκη, στην Κω και στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

ΑΙ ΠΠΛΣ 900
Share:    

Τις βραδινές ώρες της 04/02/2024, Περιπολικό πλοίο και δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά Λέσβου, εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος να προσεγγίζει τα ελληνικά παράλια κα να αποβιβάζει αλλοδαπούς.

Ο χειριστής του ταχυπλόου, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στις τουρκικές ακτές, δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακινητοποιήθηκε τελικά από τα σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνελήφθη, αφού προηγουμένως είχε προβάλει αντίσταση και είχε ρίξει το κινητό του στη θάλασσα.

Τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στην επαρχιακή οδό Βατερών – Νυφίδας 34 αλλοδαπούς, που είχε αποβιβάσει νωρίτερα ο συλληφθείς και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν τις απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3386/05 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.4251/14.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης από υπάλληλο του Α΄ Τελωνείου ότι κατά την διάρκεια αποσφράγισης φορτίου εντός επικαθήμενης καρότσας φορτηγού οχήματος, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν σακίδια ταξιδίου και ρούχα. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι στην καρότσα υπήρχαν τρία σακίδια ταξιδιού με τρόφιμα, νερά, ρούχα, τρεις υπνόσακους και υπολείμματα από συσκευασίες τροφίμων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα με το επικαθήμενο καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς την παραθαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” ν. Κω και να αποβιβάζει ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους ο χειριστής του ταχυπλόου παρέμεινε κοντά στη ξηρά καθιστώντας δύσκολη κάθε προσπάθεια προσέγγισης του. Κατόπιν όμως κατάλληλων χειρισμών του κυβερνήτη του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο χειριστής του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των αποβιβασθέντων ατόμων.

*****

Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος κατείχε και επέδειξε, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Πάτμου προς το λιμάνι της Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56, 80χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες