Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Ρόδο - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Πτώση οχήματος χωρίς επιβαίνοντες στη θάλασσα στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες την 02-04-2024, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά στην Κω.

Το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, με σκοπό την ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Ο χειριστής αρνήθηκε να συμμορφωθεί και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και οι είκοσι έξι (26) επιβαίνοντές του παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη τις βραδινές ώρες χθες, ένας από τους προαναφερθέντες, ηλικίας 25 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Κώδικας μετανάστευσης”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”, του άρθρου 169 του Π.Κ. “Απείθεια” και του άρθρου 187 του Π.Κ “Εγκληματική οργάνωση”. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ότι 26χρονη αλλοδαπή μέλος του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε νοτιοδυτικά της Χάλκης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η 26χρονη παρελήφθη από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας προέβησαν στη σύλληψη μίας 55χρονης αλλοδαπής, για παράβαση του άρθρου 217 του Π.Κ. “Πλαστογραφία πιστοποιητικών”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών πριν από τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 55χρονη κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Αίγινας, για πτώση Ι.Χ. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή παραπλεύρως της παραλιακής οδού Αίγινας-Πέρδικας.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αίγινας, όπου εντόπισαν το όχημα σε σημείο με χαμηλή στάθμη ύδατος εντός της θάλασσας, χωρίς επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, το Ι.Χ. όχημα ανελκύσθηκε με ασφάλεια από όχημα της οδικής βοήθειας.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-69χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-42χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες