Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Σκύρο

1
Share:    

Στον εντοπισμό είκοσι επτά (27) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της 19/04/23, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκύρου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκύρου για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή “ΝΥΦΙ”. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου του Α.Τ. Σκύρου εντόπισαν στο οδικό δίκτυο συνολικά είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς (07 γυναίκες και 20 άνδρες), εκ των οποίων οι τρεις (03) ήταν ανήλικοι. Οι ανωτέρω στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σκύρου.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη Ι/Φ σκάφους μετά της βοηθητικής λέμβου, στην θαλάσσια περιοχή όρμου “ΡΕΝΕΣ” ν. Σκύρου, το οποίο πιθανότατα να είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους. Το εν λόγω Ι/Φ μετά της λέμβου, εντοπίστηκε από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου και κατόπιν ελέγχου, κατασχέθηκε.

Τέλος, πρωινές ὠρες χθες, στο πλαίσιο ερευνών από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στη χερσαία ζώνη λιμένα Λιναριάς δύο (02) 50χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 και του άρθρου 30, παρ. 1 Ν.4251/2014, διότι αναγνωρίστηκαν ως οι χειριστές του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους και στη συνέχεια ομολόγησαν την πράξη τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκύρου.

Σχετικές εικόνες