Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο - Τραυματισμός λιμενεργάτη στο Ηράκλειο - Ημιβύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Πρέβεζα- Ημιβύθιση ταχύπλοου σκάφους στα Νέα Μουδανιά- Σύλληψη ατόμων στη Σητεία-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Οι αλλοδαποί αφού μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Επίσης, τις πρωινές ώρες χθες, αλιευτικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλλεξε έναν (01) αλλοδαπό, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Ο αλλοδαπός αφού μετεπιβιβάστηκε σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου, όπου παραδόθηκε σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθεί σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Επιπρόσθετα, από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν στη χερσαία περιοχή “ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ” ακόμα οκτώ (08) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώθηκε για τον τραυματισμό 60χρονου ημεδαπού λιμενεργάτη, κατά τη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, στην προβλήτα ΙΙΙ του λιμανιού του Ηρακλείου.

Ο 60χρονος τραυματίστηκε στον δεξιό οφθαλμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πρέβεζας, για την ημιβύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους, άνευ επιβαινόντων, ενώ ήταν πλαγιοδετημένο στο αλιευτικό καταφύγιο της Πρέβεζας.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση και την επικάθιση του σκάφους σε βάθος περίπου δύο μέτρων (2μ.). Με μέριμνα του ιδιοκτήτη ποντίστηκε πλωτό απορροφητικό φράγμα περιμετρικά του σκάφους. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διαπίστωσαν την ημιβύθιση πλαστικού ταχύπλοου σκάφους, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο σε προβλήτα εντός του τουριστικού λιμένα Νέων Μουδανιών.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σητείας, κατόπιν έγκλησης που υπέβαλε 20χρονος προέβησαν στη σύλληψη ενός 16χρονου για κατ΄ εξακολούθηση εξύβριση και απειλή καθώς και της 40χρονης μητέρας του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, κατά παράβαση του άρθρου 360 του Π.Κ.

Ειδικότερα, κατά δήλωση του 20χρονου, ο 16χρονος μαζί με έτερο 16χρονο προέβησαν σε εκφοβισμό και απειλή εις βάρος του, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Σητείας. Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, αναζητούνται ο έτερος 16χρονος και οι γονείς του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-72χρονης, από το λιμάνι “ΚΑΣΤΟΣ” της Λευκάδας στο λιμάνι “ΜΥΤΙΚΑ” της Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν.Λ. 313 και

-66χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες