Εντοπισμός ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέρο - Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Ν. 4139/2013 ''Περί εξαρτησιογόνων ουσιών'' στην Κέρκυρα - Πτώση ατόμου στη θάλασσα στο Πειραιά – Διακομιδή ασθενούς

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με το Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA”
Share:    

Στον εντοπισμό εβδομήντα επτά αλλοδαπών προέβησαν, τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Λέρου για την ύπαρξη αλλοδαπών σε διάφορα χερσαία σημεία του νησιού και με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν συνολικά εβδομήντα επτά άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στην κλειστή ελεγχόμενη δομή Λέρου. Οι ανωτέρω, δήλωσαν ότι ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες χτες από BODRUM Τουρκίας με δύο φουσκωτές λέμβους και ένα ταχύπλοο σκάφος.

Κατά τη προανάκριση, αναγνωρίστηκε ένας εκ των προαναφερθέντων αλλοδαπών ηλικίας 41 ετών, ως ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους και συνελήφθη για παράβαση των άρθρων 83 Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), 29 και 30 του Ν. 4251/14 (Διακίνηση) καθώς και του άρθρου 306 (Έκθεση) του Π.Κ.

Από το Λιμεναρχείο της Λέρου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Τ/Χ σκάφος και δύο εξωλέμβιοι κινητήρες.

*****

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ημεδαπού προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή της ομάδας Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, για παράβαση του Ν. 4139/13 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Ειδικότερα, κατά διάρκεια ελέγχων κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε ο 26χρονος να κατέχει:

Μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 3,25 γραμμαρίων,

Μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 3,4 γραμμαρίων,

Δέκα ναρκωτικά δισκία, άνευ ιατρικής συνταγής και

Δύο τσιγάρα που περιείχαν κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Επιπρόσθετα, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 26χρονου, προέκυψε το εθνικό διοικητικό μέτρο με περιοριστικό όρο εμφάνισης του στην Αστυνομική Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του.

Από την Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω, ενώ πρόκειται να αποσταλλούν στη Χημική Υπηρεσία Κέρκυρας.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για πτώση ατόμου στη θάλασσα στη πύλη Ε1.

Ο άνδρας, ανασύρθηκε από στελέχη ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά "ΤΖΑΝΕΙΟ" για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 69χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες