Εντοπισμός ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω - Σύλληψη άνδρα στην Κω - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται προς τις ακτές ¨ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ¨, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη και το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση στη μέση δεξιά πλευρά του περιπολικού σκάφους, προκαλώντας του θραύση σε τμήμα του αεροθαλάμου.

Ακολούθως ο 25χρονος χειριστής του ταχυπλόου έπεσε στη θάλασσα, με σκοπό να διαφύγει, απ΄ όπου περισυνελλέγη από πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Με τον κατάπλου του περιπολικού σκάφους στον εμπορικό λιμένα Κω, ο 25χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κω για προληπτικούς λόγους, απ΄ όπου εξήλθε και μεταφέρθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών στην Κω.

Οι δεκατέσσερις αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν με το εν λόγω ταχύπλοο μεταφέρθηκαν με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 18χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια), του άρθρου 187 Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση), του άρθρου 42 Π.Κ. (Απόπειρα) σε συνδυασμό με το άρθρο 277 Π.Κ. (Πρόκληση Ναυαγίου) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω μέσο διακίνησης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω, από στρατιωτικό παρατηρητήριο, για την ύπαρξη σκάφους, τύπου τζετ σκι, με τρεις επιβαίνοντες, να κατευθύνεται προς τις παρακείμενες ακτές στη θαλάσσια περιοχή ¨ΣΚΑΝΔΑΡΙ¨ ν. Κω, όπου αποβίβασε δύο άτομα, τα οποία διέφυγαν τρέχοντας.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του τζετ σκι, στη θέα του περιπολικού σκάφους, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προς την παρακείμενη παραλία ¨ΛΑΜΠΗ¨, όπου προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθως, στελέχη του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισαν τον 18χρονο χειριστή του τζετ σκι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών στην Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 18χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω μέσο διακίνησης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι του Γάιου Παξών στο λιμάνι ¨ΑΡΙΛΛΑ¨ Θεσπρωτίας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΑΓΧΙΑΛΟΣ¨ Ν. Χαλκίδας 471, 56χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες