Εντοπισμός ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στον Κόκκινο Πύργο - Ακινητοποίηση οχήματος στον Άγιο Κωνσταντίνο - Συλλήψεις ανδρών στην Ηγουμενίτσα και στη Λέρο – Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κόκκινου Πύργου για την ύπαρξη τριάντα επτά αλλοδαπών στην παραλία “ΑΦΡΑΘΙΑΣ” του Δήμου Φαιστού.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τους αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνδρομή κλιμακίου του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 43 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 277 Π.Κ. “Πρόκληση ναυαγίου”. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν, εντοπίστηκε σε δύσβατη βραχώδη περιοχή, ενώ κατά τη ρυμούλκησή της βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας από το Α.Τ. Καμένων Βούρλων, για την ύπαρξη μηχανήματος έργου εντός της θαλάσσιας περιοχής Καινουρίου Φθιώτιδας.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη του οχήματος, το οποίο ακινητοποιήθηκε για άγνωστη αιτία, κατά τη διέλευση του από την παραλία του Καινουρίου.

Στη συνέχεια, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας το μηχάνημα καλύφθηκε κατά το ήμισυ και ακινητοποιήθηκε πλήρως. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Με μέριμνα του ιδιοκτήτη ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και το μηχάνημα έργου πρόκειται να ανελκυθεί και να απομακρυνθεί από την περιοχή με ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 38χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου, για παράβαση του άρθρου 216 Π.Κ. “Πλαστογραφία” και του άρθρου 29 παρ.7 του Ν. 4251/2014 ¨Κατοχή πλαστών εγγράφων¨.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-68χρονου, από το λιμάνι της ν. Μήλου στο λιμάνι της ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-58χρονης, από το λιμάνι Αγίας Πελαγίας Κυθήρων στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΟΥΝΑΡΑ” Ν.Π. 11828,

-42χρονου, από το λιμάνι ν. Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το ιδιωτικό σκάφος “ΣΗ ΣΟΣ 5” Τ.Λ. 462 και

-50χρονης, από το λιμάνι της ν. Αμοργού στο λιμάνι της ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

Σχετικές εικόνες