Εντοπισμός ατόμων στους Καλούς Λιμένες και σύλληψη των διακινητών τους - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση καπνικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα την 02-12-2023 – Σύλληψη αλλοδαπών στη Πάτρα

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων για την ύπαρξη εβδομήντα εννέα αλλοδαπών στη περιοχή “Όρνιος” δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου του Α.Τ. Πύργου, εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών ηλικίας 17 και 19, για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”, του άρθρου 187 Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”και του άρθρου 277 Π.Κ. “Πρόκληση ναυαγίου”.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες την 01-12-2023 από τις ακτές Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ιταλία, ενώ είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους, ποσά από 2.500 εώς 4.500 δολάρια. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν, εντοπίστηκε προσαραγμένη σε δύσβατο βραχώδες σημείο ενώ κατά τη ρυμούλκησή της βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Ηγουμενίτσα την 02-12-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων πενήντα πέντε ευρώ και σαράντα λεπτών (1.455,40€).

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 38 και 53 ετών, προέβησαν τις απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ο 38χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ η 53χρονη αλλοδαπή συνελήφθη για συνεργεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Σχετικές εικόνες