Εντοπισμός είκοσι αλλοδαπών μετά από καταδίωξη στη Χίο και σύλληψη των τριών διακινητών τους-Σύλληψη οδηγού Φ/Γ οχήματος στη Θεσσαλονίκη-Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο-Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα έναντι τουρκικά παράλια, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών. Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά την οποία οι επιβαίνοντες του σκάφους, αποβιβάστηκαν στην χερσαία περιοχή ¨ΠΥΡΓΙΑ¨ βορειανατολικά της Χίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σε χερσαίες περιπολίες που διενεργήθηκαν από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου, με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή είκοσι αλλοδαποί (12 άντρες, 06 γυναίκες και 02 ανήλικα) και μεταφέρθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή εναέριου μέσου της ΕΛ.ΑΣ. τρείς (03) ακόμα αλλοδαποί, ηλικίας 20, 22 και 20 ετών. Μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Χίου, όπου και συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις¨ και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας Μετανάστευσης¨. Ο 22χρονος συνελήφθη και για παράβαση του Ν. 2168/1993 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4678/2020 ¨Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις¨, διότι βρέθηκε να κατέχει ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδας με μήκος λάμας δέκα εκατοστών (10εκ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού οδηγού φορτηγού οχήματος, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας Μετανάστευσης¨. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης από στέλεχος φύλαξης του Ο.Λ.Θ., ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου στην πύλη 16 του λιμανιού, εντοπίστηκε Φ/Γ όχημα με οδηγό τον 50χρονο, από το οποίο τρεις (03) αλλοδαποί έσκισαν τον μουσαμά του επικαθήμενου και άρχισαν να τρέχουν προς άγνωστη κατεύθυνση, έξω από το λιμάνι.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨ΑΡΤΕΜΙΣ¨ Ν.Π. 10317, ότι παρουσιάστηκε δυσλειτουργία του πρυμναίου καταπέλτη, κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Παροικιάς της Πάρου με προορισμό το λιμάνι της Σύρου.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου, όπου αποβιβάστηκαν ογδόντα (80) επιβάτες, δεκαέξι (16) Ε.Ι.Χ. οχήματα, τρία (03) φορτηγά και έξι (06) δίκυκλα. Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΑΡΤΕΜΙΣ, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ¨ Ν.Σ. 46, 64χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες