Εντοπισμός και ανάσυρση αλλοδαπού υποβρύχιου αλιέα στα Αντίκυρα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ελλιμενισμένα σκάφη εντός της μαρίνας Γουβιών ν. Κέρκυρας - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά - Πρόσκρουση πλοίων στην Αμφιλοχία

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Αντίκυρας του Λιμεναρχείου Ιτέας, για ανάσυρση 15χρονου αλλοδαπού, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία, στην παραλία «ΤΑΡΣΟΣ» Βοιωτίας.

Ειδικότερα, ο 15χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη δύτη. Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον υποβρύχιο αλιέα, ενώ εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Διστόμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ελλιμενισμένο σκάφος εντός της μαρίνας «ΓΟΥΒΙΩΝ» ν. Κέρκυρας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ᾹΚΤ., ενώ επιχείρησαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεκαεννέα (19) πυροσβέστες. Επίσης, στο σημείο υπήρχαν και δυο ρυμουλκά.

Ειδικότερα η φωτιά παρουσιάστηκε σε ένα σκάφος, όπου πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες απομάκρυνσης των πλησιέστερων σε αυτό προσδεδεμένων σκαφών, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε έτερα τρία (03) σκάφη. Από το περιστατικό, προκλήθηκε η βύθιση του συνόλου των ανωτέρω σκαφών, ενώ δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επιβαινόντων στα εν λόγω σκάφη.

Παράλληλα, το προσωπικό της μαρίνας «ΓΟΥΒΙΩΝ» προέβη στην ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης τοποθετώντας πλωτό φράγμα περιμετρικά των εν λόγω σκαφών, ενώ έθεσαν σε ετοιμότητα απορρυπαντικά μέσα και εξοπλισμό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρων σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της πύλης Ε1, του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Άμεσα μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν έναν οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να έχει συγκρουσθεί με ένα δίκυκλο όχημα με έναν επιβαίνοντα. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ».

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, του Φ/Γ πλοίου «ΑΝΤ» σημαίας VANUATU εντός του λιμένα Αμφιλοχίας, προσέκρουσε με την πλώρη του το Φ/Γ πλοίο «GERDA S» σημαίας VANUATU, προκαλώντας του υλικές ζημιές στα έξαλα στη πλώρη και στη δεξιά πλευρά.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων, μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από την λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας.

Σχετικές εικόνες