Εντοπισμός και ανάσυρση δύο σορών μετά από πτώση αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή Πυθαγορείου νήσου Σάμου

Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου και Κυβερνήτη ιδιωτικού σκάφους για πτώση αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΟΤΟΚΑΚΙ'' Πυθαγορείου ν. Σάμου, με δύο (02) επιβαίνοντες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Αεροδρομίου Σάμου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβαινόντων του, από τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) σκάφη δύναμης FRONTEX, εννέα (09) ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι σοροί των εν λόγω επιβαινόντων (01 ανδρός – 01 γυναίκας) εντοπίστηκαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή από σκάφος δύναμης FRONTEX και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου, όπου παρελήφθησαν από ΕΚΑΒ Σάμου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του αεροσκάφους και τυχόν εγκλωβισμένων σε αυτό, με αρνητικά αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια λοιπών ερευνών, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από περιπολικά σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά σκάφη, συντρίμμια του αεροσκάφους, τα οποία τοποθετήθηκαν σε στεγασμένο χώρο του επιβατικού σταθμού παλαιού λιμένα Σάμου.

Προανάκριση, στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων αναφορικά με την ανεύρεση των δύο (02) σορών, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.