Εντοπισμός και απεγκλωβισμός 27 ατόμων στη Σάμο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, για την ύπαρξη είκοσι επτά αλλοδαπών στη βραχονησίδα “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” βορειοανατολικά της Σάμου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε τους εν λόγω αλλοδαπούς. Στο σημείο μετέβη και Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε όλα τα άτομα με τη χρήση του βοηθητικού σκάφους του. Στη συνέχεια, αποβιβάστηκαν στην ακτή “ΑΣΠΡΟΧΟΡΤΙ” και παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προκειμένου να μεταφερθούν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.


*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489, ότι παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε προς το λιμάνι της Τήλου.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι της Ρόδου προς τους λιμένες Σύμης – Τήλου – Νίσυρου – Κω - Αστυπάλαιας, με 21 άτομα πλήρωμα, 3 επιβάτες και 1 Ι.Χ.Ε. όχημα. Το πλοίο κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο.

Σχετικές εικόνες