Εντοπισμός και διάσωση 11 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη ν. Σύμη - Παροχή συνδρομής σε έρευνες και εντοπισμός ανήλικου στο Ηράκλειο Κρήτης - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους στη Κω - Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611
Share:    

Πρωινές ώρες χθες, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό Τ/Χ σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Σύμης με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω Τ/Χ σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από το ανωτέρω Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Άμεσα ξεκίνησε η διάσωση και περισυλλογή έντεκα (11) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Σύμης.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, τον οποίο αναγνώρισαν και υπέδειξαν οι υπόλοιποι ως τον χειριστή του σκάφους, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.

*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Λινοπεραμάτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ότι 8χρονο αλλοδαπό αγόρι αγνοείται στην ευρύτερη περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του 8χρονου και για την περιοχή αναχώρησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το οικείο Α.Τ.

Το ανήλικο παιδί εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ξηρά, καλά στην υγεία του και παραδόθηκε σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, για βλάβη στην κύρια μηχανή Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Κω, με έντεκα (11) επιβαίνοντες.

Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από έτερο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στον λιμένα ν. Κω, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια με τους επιβαίνοντες όλους καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-27χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-48χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.N. 67, -76χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., -75χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, -88χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070 .

Σχετικές εικόνες