Εντοπισμός και διάσωση 16 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο-Αποβίβαση τραυματιών από Φ/Γ πλοίο στο Ηράκλειο-Παροχή συνδρομής σε άτομα σε δυσχερή θέση στο Ρίο-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε μια πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου. Το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλλεξε συνολικά δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς (14 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικο), όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη μαρίνα του Πυθαγορείου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός εκ των δεκαεπτά, ως χειριστής της λέμβου, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο¨ και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Η λέμβος καταστράφηκε.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 43 και 44 ετών, μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 50ν.μ. νότια της Κρήτης, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αμέσως, απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τους αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 126 ΠΜ του Ηρακλείου. Στη συνέχεια, διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρίου, για την ύπαρξη δύο (02) ατόμων με σανίδα χωρίς κουπιά σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Βασιλείου Πατρών. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και το επαγγελματικό-αλιευτικό σκάφος ¨ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ¨ Σ.Μ. 951, όπου εντόπισε και περισυνέλλεξε τους δύο 19χρονους. Έπειτα από έλεγχο από πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, οι 19χρονοι δεν έχρηζαν μεταφοράς σε νοσοκομείο. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-23χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων της Ικαρίας στο λιμάνι του Καρλοβασίου της Σάμου, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ¨ Ν.Π. 12577,

-90χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-60χρονης, από το λιμάνι του Αγκιστρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-16χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονης, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67. και

-76χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες