Εντοπισμός και διάσωση 19 αλλοδαπών 17,9 ν.μ. νότια της Γαύδου - Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη Ζάκυνθο – Θάνατος γυναίκας στη Στυλίδα – Θάνατος άνδρα στην Αργολίδα και στη Σύρο - Εξουδετέρωση πυρομαχικού υλικού στο Καβούρι Αττικής – Διακομιδές ασθενών

Ν/Γ
Share:    

Εντοπισμός και διάσωση 19 αλλοδαπών 17,9 ν.μ. νότια της Γαύδου - Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη Ζάκυνθο – Θάνατος γυναίκας στη Στυλίδα – Θάνατος άνδρα στην Αργολίδα και στη Σύρο - Εξουδετέρωση πυρομαχικού υλικού στο Καβούρι Αττικής – Διακομιδές ασθενών

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης, της Παλαιόχωρας και των Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για μια λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 17,9 ν.μ. νότια της Γαύδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα Ναυαγοσωστικό (Ν/Γ) σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος και διέσωσε δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς άνδρες. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι «ΚΑΡΑΒΕ» της Γαύδου και από εκεί με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΑΚΤ. στο λιμάνι «ΤΗΓΑΝΙ» της Παλαιόχωρας. Ακολούθησε η μεταφορά τους σε προσωρινό χώρο φύλαξης, στο λιμάνι της Σούδας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σε βραχώδη αβαθή της θαλάσσιας περιοχής Μαραθιά του κόλπου Λαγανά. Στην περιοχή έσπευσε ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος, μήκους δώδεκα μέτρων και με σημαία Πολωνίας, χωρίς επιβαίνοντες. Από την προσάραξη δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων, ενώ το ιστιοφόρο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ζακύνθου με συνδρομή από ένα αλιευτικό σκάφος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Στυλίδας ότι μια 70χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΚΟΥΒΕΛΑΣ¨ Φθιώτιδας. Η 70χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λαμίας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ναυπλίου ότι ένας 71χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ¨ΚΑΝΤΙΑΣ¨ Αργολίδας. Ο 71χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύρου από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ότι ένας 66χρονος όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση κατέληξε. Ο 66χρονος είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΖΟΛΙΜΝΟΥ» Σύρου, τις βραδινές ώρες της 11/06/2024 και είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, εξουδετερώθηκε από στελέχη της Διοίκησης Υποβρύχιων Αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού πυρομαχικό υλικό (νάρκη πιθανόν εποχή Β΄Π.Π.) το οποίο είχε εντοπιστεί μεσημβρινές ώρες της 10/06/2024 σε βραχώδη περιοχή κοντά στην παραλία Μεγάλου Καβουρίου σε βάθος δύο μέτρων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονου, από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-05χρονης, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-07χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες