Εντοπισμός και διάσωση 19 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω – Ανεύρεση σορού άνδρα στην Κω – Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου σημαίας Παλάου στο αγκυροβόλιο Πειραιά

DSC_3393
Share:    

Πρώτες πρωινές ώρες την 21-10-2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστό Τ/Χ σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να κινείται προς τις ακτές ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του παραπάνω ταχύπλοου αγνόησε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους. Ακολούθησε καταδίωξη και στη συνέχεια επετεύχθη ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, όπου διασώθηκαν συνολικά είκοσι (20) άτομα, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη εκ των ανωτέρω, ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και των άρθρων 306 “ Έκθεση” και 187 “Εγκληματική Οργάνωση” του Ποινικού Κώδικα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κω, για την ύπαρξη μιας σορού άνδρα σε σήψη, στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΤΙΓΚΑΚΙ'' ν. Κω.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν την ανωτέρω σορό, η οποία περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κω. Πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Φ/Γ πλοίου σημαίας Παλάου, με εννέα (09) άτομα πλήρωμα, κενό φορτίου, στη θαλάσσια περιοχή του νότιου τμήματος του αγκυροβολίου Πειραιά, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αποκατάστασης της βλάβης και διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Σχετικές εικόνες