Εντοπισμός και διάσωση 2 ατόμων στην Κω – Εντοπισμός 13 ατόμων στην Κύμη – Έρευνες προς εντοπισμό μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη θαλάσσια περιοχή της ν. Μεγίστης

ΠΛΣ
Share:    

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στο πλαίσιο περιπολίας του, δυο (02) κολυμβητές με στολή δύτη, οι οποίοι βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσα ν. Κω.

Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην περισυλλογή των ανωτέρω ατόμων, τους οποίους μετέφερε στον λιμένα της Κω, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύμης, για ύπαρξη αλλοδαπών στην περιοχή πλησίον της παραλίας «ΑΛΜΥΡΙΧΙ» και «ΜΩΒ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ» των νοτιοανατολικών ακτών ν. Εύβοιας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν συνολικά δεκατρείς (13) αλλοδαπούς, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωσή τους αποβιβάστηκαν από ταχύπλοο σκάφος, βραδινές ώρες την 30-08-2023, προερχόμενοι από την Τουρκία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κύμης, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου «CONTSHIP OAK» σημαίας Λιβερίας, για απουσία 36χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος του πλοίου, με ειδικότητα εφαρμοστή, κατά την διάρκεια πλου το πλοίου, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νήσου Μεγίστης. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Μάλτα με προορισμό την Τουρκία.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν άμεσα έρευνες προς εντοπισμό του και δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία, ενώ απέπλευσαν δύο (02) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα, από ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία (03) παραπλέοντα πλοία και ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Σχετικές εικόνες