Εντοπισμός και διάσωση 20 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους στη Ρόδο

ΡΟΔΟΣ
Share:    

Βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους, με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή Αρχαγγέλου ν. Ρόδου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και ακινητοποίησε το εν λόγω Ι/Φ, ενώ στη συνέχεια προέβη στην ασφαλή περισυλλογή είκοσι δύο (22) ατόμων (12 άνδρες, 4 γυναίκες, 3 αγόρια, 1 κορίτσι) και τη μεταφορά τους στο νέο καρνάγιο Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ένας 44χρονος αλλοδαπός και ένας 48χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω φερόμενοι ως διακινητές, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες