Εντοπισμός και διάσωση 22 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο - Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά – Θάνατος άντρα στο Νέο Μαρμαρά –Διακομιδή ασθενών

ΛΣ-601__1.2e16d0ba.fill-900x400
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε μια πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου. Το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλλεξε συνολικά είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς (19 άνδρες, 1 γυναίκα και 3 ανήλικοι) και τους μετέφερε στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 23χρονος εκ των είκοσι τριών (23) αλλοδαπών, ως διακινητής τους, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο¨ και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου, ενώ η λέμβος κατασχέθηκε.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προέβησαν στη σύλληψη ενός 24χρονου ημεδαπού για παράβαση του νόμου Ν. 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ‘’ΤΟΜΠΙ’’, κατελήφθη ο 24χρονος, πριν την επιβίβαση του σε επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο, να κατέχει εντός των αποσκευών του ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 120γρ.. Επιπρόσθετα, βρέθηκε να έχει κρυμμένη εντός της κάλτσας του μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα πιθανόν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 0,6γρ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Νέου Μαρμαρά ότι ένας 44χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αγίου Γεωργίου «ΝΙΚΗΤΗΣ» Χαλκιδικής. Ο άντρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Διαβατών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25, μία 94χρονη κα μία 64χρονη, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες