Εντοπισμός και διάσωση 24 ατόμων στη Χίο - Κλοπή εντός Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους στην Καβάλα - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Χίου και της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ημιβυθισμένη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με είκοσι τέσσερις (24) επιβαίνοντες, τους οποίους και περισυνέλλεξε. Στην περιοχή μετέβη και έτερο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι αλλοδαποί και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εν συνεχεία, μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακό λεωφορείο σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, κατόπιν επισταμένων ερευνών του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, προσήλθε εκτός ορίων αυτοφώρου οικειοθελώς ένας 18χρονος ημεδαπός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας για να εξεταστεί ως κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 372 «Κλοπή» του Π.Κ. και του άρθρου 334 του Π.Κ. «Διατάραξη οικιακής ειρήνης».

Συγκεκριμένα, είχε υποβληθεί έγκληση την 11-12-2023 για περιστατικό κλοπής εντός Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους στην Λιμενική Αρχή Καβάλας, το οποίο ελλιμενιζόταν στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονου από το λιμάνι της Σχοινούσας στο λιμάνι της Νάξου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67 και

-64χρονου από το λιμάνι της Φολεγάνδρου στο λιμάνι της Θήρας με το Ε/Γ -Τ/Ρ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες