Εντοπισμός και διάσωση 27 αλλοδαπών και σύλληψη των 3 διακινητών τους στην Αγία Γαλήνη - Εντοπισμός και διάσωση 47 ατόμων στη Μεγίστη - Εντοπισμός και διάσωση 36 ατόμων στο Φαρμακονήσι - Εντοπισμός και διάσωση 16 ατόμων στο Φαρμακονήσι -

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης και Παλαιόχωρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 24,2 ν.μ. νοτιοδυτικά Αγίας Γαλήνης ν. Κρήτης, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε ξύλινο σκάφος (α.λ.σ.) με τριάντα (30) αλλοδαπούς άνδρες, του οποίους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Γαλήνης.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης που διενεργεί την προανάκριση, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ συνελήφθησαν τρεις (03) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 26, 16 και 18 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 ¨παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 ¨διευκόλυνση¨ σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. ¨συναυτουργία¨, του άρθρου 306 Π.Κ. ¨έκθεση¨ και του άρθρου 187 παρ. 2 Π.Κ. ¨σύσταση συμμορίας¨, ενώ το εν λόγω σκάφος κατασχέθηκε. Το ανωτέρω σκάφος εκκίνησε από τα παράλια του Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ιταλία ενώ ο κάθε αλλοδαπός κατέβαλλε το ποσό περί των 5.000-5.500 USD για την μεταφορά του.

*****

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Μεγίστης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Μεγίστης, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στο σημείο έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλοίο του Π.Ν. και δύο (02) παραπλέοντα. Η εν λόγω λέμβος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος με σαράντα επτά (47) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (26 άνδρες, 17 γυναίκες, 03 αγόρια και 01 κορίτσι). Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν από παραπλέον Δ/Ξ πλοίο σημαίας Παναμά, προκειμένου να μεταφερθούν στον λιμένα ν. Ρόδου, με τη συνοδεία των ανωτέρω περιπολικών σκαφών, ενώ στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Ρόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Φαρμακονησίου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή τριάντα έξι (36) αλλοδαπών, όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Λέρου και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ν. Λέρου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή δεκαέξι (16) αλλοδαπών, όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Λέρου και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ν. Λέρου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου, για τον τραυματισμό 36χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναυτόπαις) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, στο δεξί άνω άκρο.

Με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στον λιμένα Βαθέος ν. Σάμου, ο 36χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ¨ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ¨, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΙΙ¨ Ν.Α. 171,

-49χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67 και

-83χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΕΛΦΙΝΙ¨ Ν.Λ. 56.

Σχετικές εικόνες