Εντοπισμός και διάσωση 27 ατόμων στη Γαύδο - Εντοπισμός και διάσωση 32 ατόμων στη ν. Χίο - Σύλληψη 19χρονου στην Κάλυμνο για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα - Διακομιδή ασθενούς

ΓΑΥΔΟΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ), ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και δύο παραπλέοντα πλοία. Το Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με είκοσι επτά αλλοδαπούς (26 άντρες και 01 γυναίκα ), τους μετεπιβίβασε και μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Χώρας Σφακίων. Από εκεί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Χίου ακυβέρνητη λέμβο με τριάντα δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση των τριάντα δύο ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Χίου και πρόκειται να περάσουν από διαδικασία καταγραφής στο ΚΥΤ “ΒΙΑΛ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου για παράβαση του Ν.2960/2001 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικα”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στον λιμένα Πόθιας Καλύμνου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου προερχόμενου από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του 19χρονου δέκα (10) κούτες τσιγάρα, τα οποία περιείχαν συνολικά δύο χιλιάδες (2.000) τεμάχια, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα τσιγάρα, χίλια διακόσια πενήντα (1250) ευρώ καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι της ν. Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» Ν.Π. 12524, 27χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες