Εντοπισμός και διάσωση 29 ατόμων νότια της Γαύδου – Θάνατος άνδρα στον Ασπρόπυργο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενών

DSC_2786
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Παλαιοχώρας και Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 16,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε είκοσι εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και από εκεί, σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Ρεθύμνου. Κατά δήλωση των επιβαινόντων, είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες την 30-12-2023, από παραλία πλησίον περιοχής «KAMBUT» Λιβύης, με προορισμό την Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 43χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους προαναφερθέντες αλλοδαπούς ως ο διακινητής του σκάφους, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Διευκόλυνση), του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π. Κ. (Συναυτουργία) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, τις μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Ασπροπύργου Αττικής, 62χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά “Άγιος Παντελεήμων”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο νεκροτομείο Αθηνών.

*****

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο 21χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 89χρονος, 55χρονος και 66χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες