Εντοπισμός και διάσωση 30 ατόμων στη Μεγίστη-Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενης χειρίστριας κανό στον κόλπο Γέρας- Αποβίβαση ασθενή από ΕΓ-ΤΡ στο Ηράκλειο-Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσ/κη

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μεγίστης, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στη ν. Ρω.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τριάντα (30) αλλοδαπούς (21 άνδρες, 06 γυναίκες, 02 αγόρια και 01 κορίτσι), καθώς και μια (01) πνευστή λέμβος (α.λ.σ.), η οποία βυθίστηκε. Οι εν λόγω αλλοδαποί περισυλλέγησαν από τα ανωτέρω περιπολικά σκάφη και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μεγίστης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ο Λιμενικός Σταθμός Περάματος κόλπου Γέρας για την ύπαρξη 16χρονης ημεδαπής, η οποία σύμφωνα με μαρτυρία της μητέρας της είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για διενέργεια κανό στον κόλπο Γέρας και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία ιδιωτικά σκάφη, ενώ από ξηράς επιχείρησε και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η 16χρονη εντοπίστηκε να επιβαίνει στο κανό της, καλά στην υγεία της, στη θαλάσσια περιοχή «ΘΕΡΜΑ» κόλπου Γέρας και παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε σε έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Περάματος.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο Αγίου Γεωργίου ν. Δίας, ότι 18χρονη αλλοδαπή επιβαίνουσα σε αυτό έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στο σημείο, παρέλαβε τη 18χρονη και τη μετέφερε στον λιμένα Ηρακλείου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπών για καπνικά προϊόντα στην Θεσσαλονίκη την 18-08-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων τριακοσίων ενενήντα δύο ευρώ και δεκαπέντε λεπτών (8.392,15 €).

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπών για καπνικά προϊόντα στην Θεσσαλονίκη την 19-08-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των δεκατριών χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι οκτώ ευρώ και εβδομήντα τεσσάρων λεπτών (13.928,74 €).

Σχετικές εικόνες