Εντοπισμός και διάσωση 34 ατόμων στη ν. Λέσβο και σύλληψη 3 ατόμων εξ΄αυτών

ΠΛΣ
Share:    

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων καθώς και στη σύλληψη τριών εξ’ αυτών, ηλικίας 27, 29 και 23 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα στελέχη Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑ'' νότια ν. Λέσβου.

Ειδικότερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στα πλαίσια περιπολίας και επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων, κατόπιν ενημέρωσης από ελικόπτερο της FRONTEX, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του Περιπολικού σκάφους, προέβησαν σε σκίσιμο των αεροθαλάμων της λέμβου.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”, ενώ η εν λόγω λέμβος βυθίστηκε.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι τρείς (03) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 27, 29 και 23 ετών, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση σε κίνδυνο) και του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών).

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες