Εντοπισμός και διάσωση 38 αλλοδαπών νότια της Γαύδου – Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σύμη – Διακομιδές ασθενών

Ν-Γ.JPG
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης, Χανίων, Κόκκινου Πύργου και Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 17,5 ν.μ. νότια της Γαύδου.

Οι 38 αλλοδαποί (όλοι άντρες) περισυλλέγησαν από το φορτηγό πλοίο “LUEBECK” σημαίας Λιβερίας που έπλεε στην περιοχή. Στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της χώρας Σφακίων. Ακολούθησε η μεταφορά τους στα Χανιά, όπου φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο του δήμου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης προέβησαν στον εντοπισμό δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών και στη σύλληψη του 42χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σύμης. Προέβησαν στην περισυλλογή του μοναδικού αλλοδαπού επιβαίνοντα, τον οποίο μετέφεραν στο λιμάνι του νησιού. Παράλληλα εντοπίστηκαν στην περιοχή Νημπορείου οι δεκατέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 42χρονο κυβερνήτη του σκάφους ως τον διακινητή που τους μετέφερε από την περιοχή Ντάτσα Τουρκίας. Οι αλλοδαποί είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ (3.800€) ο καθένας.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-ενός 29χρονου αλλοδαπού, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53 και

-μιας 44χρονης, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗΣ» Ν. Π. 5786.

Σχετικές εικόνες